Γιατί κάποιος αποτυγχάνει;

Ελάχιστοι είναι οι καπνιστές που θέλουν να παραμείνουν καπνιστές, αναλογιζόμενοι τα προβλήματα που δημιουργεί το τσιγάρο και τα μειονεκτήματα που έχει η χρήση του καπνού. Σχεδόν όλοι οι καπνιστές έχουν μπει στη διαδικασία να κόψουν το κάπνισμα, τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αποτυγχάνουν σε αυτή τη προσπάθεια. Μόνο το 3% έχει καταφέρει να κόψει το κάπνισμα χωρίς βοήθεια, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί λόγοι που σχετίζονται με την αποτυχία. Πολλοί δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να διακόψουν το κάπνισμα, παρ’ ότι είναι κάτι που τους προβληματίζει συνεχώς.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος:

 • Δεν έχει πρόσβαση στις απαραίτητες γνώσεις, την κατάλληλη δομή και τις αναγκαίες τεχνικές.
  Το lifeSUPPORT είναι ο πιο επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος διακοπής καπνίσματος που παρέχει όλα αυτά που είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική προσπάθεια.

 • Περιμένει τη στιγμή που θα είναι απολύτως έτοιμος για να κόψει το κάπνισμα.
  Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να κόψει κάποιος το κάπνισμα, ούτε πρόκειται να έρθει αυτή η στιγμή ως δια μαγείας. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη.

 • Περιμένει την μέρα που δεν θα έχει ανάγκη το τσιγάρο.
  Αυτή η ανάγκη δεν θα χαθεί ποτέ καθώς είναι πολύ μεγάλος ο εθισμός που προκαλείται από τη νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο.

 • Μπαίνει στη διαδικασία να κόψει απότομα το κάπνισμα χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.
  Το πρόγραμμά μας προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο το καπνιστή έτσι ώστε να κάνει την διακοπή καπνίσματος μια ευχάριστη διαδικασία, έχοντας ελάχιστα στερητικά συμπτώματα.

 • Φοβάται να προσπαθήσει και έχει χαμηλή δέσμευση.
  Μία πιθανή αποτυχία έχει και ψυχολογικό κόστος σε κάποιον που προσπαθεί να σταματήσει το κάπνισμα. Η συμβουλευτική είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να ξεπεράσει αυτό το φόβο και να καταφέρει να συνειδητοποιήσει τους λόγους που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να σταματήσει το τσιγάρο.